Mareritt for Amazon i skyen

Mareritt for Amazon i skyen

Tre dagers nedetid for storkunder av EC2. Nå starter etterforskningen.

Torsdag opplevde Amazon det leverandører av skytjenester for enhver pris vil unngå: Et ukjent problem gjorde at den populære EC2-skyen gikk i svart, og store nettsider som Quora, Forsquare, Hootsuite og Reddit gikk helt eller delvis ned for telling.

Først lørdag kunne Amazon melde at de har fikset de fleste problemene, selv om de søndag fortsatt jobbet med å gjenopprette sin elastiske lagring, EBS (Elastic block Storage), skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Skjærtorsdag

Etter opprydningen varsler Amazon at oppvasken kommer. Via sitt "Service Health Dashboard" melder selskapet at deres ansatte nå «graver seg dypt ned til hovedårsaken» for å finne ut hva som forårsaket utilgjengeligheten.

De var forrige torsdag klokka fem om morgenen i amerikansk østkysttid problemet inntraff. Oppslagstavelen kunne melde om problemer med Amazons tjeneste som håndterer en relasjonsdatabase i nettskyen over flere soner på USAs østkyst.

Serverproblemer i Amazons datasenter, som håndterer selskapets EC2-servertjenester, gjorde at flere nettsider slet eller var helt utilgjengelige.

Ikke rosenrødt

Fordelene med cloud computing er bredt beskrevet, man skal få skalerbarhet, effektivitet og redudans til en billig penge. Men, dersom den eksterne leverandøren går ned for telling, gjør også bedriften din det.

- Oppetiden på skytjenester er i gjennomsnitt langt bedre enn bedrifters egen infrastruktur, men man må likevel planlegge for at tjenestene kan oppleve nedetid, sier administrerende direktør i Box.net, Aaron Levie, til Computerworlds nyhetstjeneste.

Dersom du ikke kan svare på spørsmålet: "Hva skjer med min bedrift dersom skytjenesten er utilgjengelig", er du ikke klar for å flytte til skyen, mener Levie.

Cloud Computing