Microsoft-data tapt for alltid

Microsoft-data tapt for alltid

Nettsky-tjeneste krasjet og brukernes data er trolig borte for godt.

Kontakter, kalenderinformasjon, fotografier og annen personlig informasjon for brukere av telefonen Sidekick – via operatøren T-Mobile – er nå borte, trolig for alltid, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Årsaken er at tjenesteleverandøren Danger, som eies av Microsoft, hadde nedetid.

- IKKE resett

Det har ikke blitt frigjort noen tall over hvor mange brukere som mangler data etter it-problemene, men på Sidekicks supportforum er det nå mange som er frustrerte og lurer på hvordan de skal få tilbake sine personlige data.

Problemet har pågått siden tidlig i forrige uke, og mange brukere har forsøkt å resette telefonen sin – en tabbe, skal det vise seg. For når folk resetter telefonen, fjernes all lokal data og håpet for å se noe informasjon igjen blir enda mindre.

- Vi vil fortsette å råde våre kunder til å IKKE resette telefonen ved å fjerne batteriet eller la telefonen gå tom for strøm, ettersom personlig data som ligger på din telefon da bil gå tapt, er budskapet fra T-Mobile.

Trolig tapt for godt

Microsoft uttalte på lørdag at brukere som opplever at de mangler data, trolig neppe får se informasjonen igjen.

- Med det sagt vil teamene våre fortsette å jobbe døgnet rundt i håp om å finne en måte å få tilbake informasjonen. Men sannsynligheten for at det blir noe suksess er ekstremt lav, sier T-Mobile.

Datatapet og it-problemene antas å være pinlig for Microsoft og T-Mobile, og understreker de potensielle farene ved å lagre data utelukkende i skyene, en forretningsmodell som mange tjenestetilbydere selger som en sikker og mer praktisk måte å håndtere data på.

Ifølge bloggen Hiptop3.com, skal det være «rykter på gata» om at det var en oppgradering av lagringssystemet SAN (Storage Area Network) som feilet. Ifølge deres rykter, ble det ikke tatt backup før oppgraderingen.

T-Mobile Sidekick, opprinnelig kalt Danger Hiptop, er en smarttelefon som kun selges i USA, Storbritannia, Tyskland og Østerrike.

Les om:

Cloud Computing