Microsoft har medvind i skyene

Microsoft har medvind i skyene

Azure yter bedre enn Google App Engine og Amazon EC2, viser test.

Azure, Microsofts plattformtjeneste i nettskyen, yter best i konkurranse med blant annet Google App Engine og GoGrid, viser tester gjennomført i regi av Compuware i siste kvartal i fjor og januar i år.

Global responstid

Det er i en analyse av gjennomsnittlig global responstid som i januar alene viser at Microsoft kom best ut med 10,229 sekunder mot Google med 10,263 sekunder.

- Disse testene kjører fra agenter installert i ordinære pc-klienter. De gir derfor reelle resultater for hvordan en bruker opplever det når de tar i bruk slike nettskytjenester, sier Ryan Bateman, til Computerworlds Nyhetstjeneste. Bateman er produktsjef for tester av applikasjonsyteevne hos Compuware.

Testagenten er installert i mer enn 100.000 bruker-pc-er med frivillige deltakere fra 168 land. Testen kjøres i perioder hvert femte minutt med det samme kommandosettet.

Ikke helt fastlåst

Compuware bruker testen for kunder som ønsker å finne ut mer om skyen, eller trenger å få testet ut en applikasjon som skal bruke nettskyressurser.

Spesielt resultater for den eller de regionene hvor applikasjonsbrukerne er plassert vil gi mulighet til å velge den leverandøren som er best i den eller de regionene.

Testresultatene viser også endring over tid. Tendensen inn i mars var at Google hadde gått forbi Azure globalt. En annen test fra CloudSleuth viste at om man så på en region som Europa alene, så er CloudSigma fulgt av Amazon E2C best.

Les hele testen her.

Les om:

Cloud Computing