Microsoft og HP med milliardavtale

Microsoft og HP med milliardavtale

Samarbeider om ny teknologi og tjenester til cloud computing.

I et forsøk på å ta ledelsen i det voksende markedet for tjenester i skyen, cloud computing, går nå gigantene HP og Microsoft sammen i en storsatsing. Selskapene investerer 250 millioner dollar, eller rundt 1,4 milliarder norske kroner, for å utvikle ny teknologi og utvikle nye løsninger rundt sine respektive produkter.

Det overordnede målet er å gjøre det enklere for sluttbrukerne å nyttiggjøre seg av løsninger bygget rundt sky-teknologien. Dette ble kjent under en pressekonferanse med Microsoft-sjef Steve Ballmer i går, ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Erp-brikker på plass i skyen

Samarbeidsavtalen betyr at HP og Microsoft vil slå sammen sine respektive planer rundt programvare, maskinvare og tjenester - samt salg- og partnerstrategier. Samarbeidet gjelder ifølge de to selskapene "fra infrastruktur til applikasjon".

For HP og Microsofts partnere er oppsiden at de vil skape enklere og mer direkte salg, ifølge selskapene selv. HP og Microsoft skal utvikle en rekke produkter som kombinerer maskinvare fra HP med programvare fra Microsoft - alt testet og utviklet i nært samspill mellom de to selskapene.

- Etter det jeg kjenner til, har vi aldri samarbeidet så nære med et annet selskap tidligere, sa HPs toppsjef, Mark Hurd, under gårsdagens pressekonferanse.

Les om:

Cloud Computing