Microsoft lanserer Office 365

Microsoft lanserer Office 365

- Alt det beste samlet i skyen, skryter Hege Skryseth.

Microsoft lanserer nå et nytt medlem i Office-familien.

Office 365 skal være "nyeste generasjon av produktivitetsverktøy i nettskyen", og samler Office, Sharepoint, Exchange og Lync (tidligere Office Communication Server) i én skypakke.

Fungerer overalt

Produktet bygger videre på nett-tjenestene Microsoft allerede har etablert, som Office Web Apps, deres svar på Google Docs.

Målet med Office 365 er at det skal fungere i de fleste nettlesere og mobiltelefoner, og alltid gi tilgang til den nyeste utgaven av programvaren.

- Office 365 er summen av alle de beste produktivitetsløsningene vi har, alt samlet i en enkel løsning i nettskyen, skryter Microsoft-direktør Hege Skryseth i en pressemelding.

Mer tilgjengelig

- På samme måte som Office definerer skrivebords-produktivitet for millioner av brukere rundt om i verden, vil Office 365 definere nettskyproduktivitet for fremtiden. Med Office 365 kan for eksempel det lokale bakeriet for første gang benytte de samme verktøyene som store bedrifter har tilgang til, mens et multinasjonalt farmasiselskap kan redusere kostnader og være helt oppdatert på det aller nyeste innen programvare og løsninger, forteller hun videre.

- Kundene kan nå konsentrere seg helt om forretningen, mens vi og våre partnere tar hånd om teknologien.

Egnet i Norge

I Norge skal tjenestene bli tilgjengelig i løpet av første halvår 2011. Allerede nå kan man søke om å få prøve beta-utgaven.

Man kan skreddersy sin egen pakke, som prises etter antall brukere og verktøy man vil bruke. Tanken er at Microsofts produkter skal få et større nedslagsfelt, nå som deres mer avanserte løsninger kan bli rimeligere og lettere tilgjengelig.

Microsoft tror løsningen vil være spesielt egnet for norske SMB-bedrifter.

Inn i Mamut

Norske Mamut er en av seks globale lanseringspartnere, og vil nå ta Office 365 inn i sin Mamut One-løsning.

- Mamut har arbeidet tett sammen med Microsoft det siste året for å integrere tjenestene i Microsoft Office 365, forteller Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut ASA, i en pressemelding.

- Microsoft verdsetter sitt forhold til Mamut og at selskapet kontinuerlig tilfører kundene sine verdi gjennom å inkludere den nyeste teknologien fra Microsoft i sine løsninger, skryter sjef for kommunikasjonssektoren i Microsoft EMEA, Knut Aasrud.

Les om:

Cloud Computing