Microsoft satser alt på tjenester

Microsoft satser alt på tjenester

Microsofts cloud-tilbud tar form etter storlanseringer på årets partnerkonferanse. Selskapet vil ha alt inn i skyen.

9 300 partnere og 3 600 ansatte fra 125 land var på plass da Microsofts årlige partnerkonferanse Worldwide Partner Conference (WPC) gikk av stabelen i Washington D.C. i juli.

"All-in" er det nye begrepet for Microsofts tidligere software-plus-services-begrep, og ikke overraskende sto cloud computing og selskapets cloud-løsning Windows Azure sentralt.

I en undersøkelse Microsoft har gjort blant 40 Microsoft Online Services-kontrakter inngått av kanalpartnere lå omsetningen per bruker på 167 dollar for konsulenttjenester, tilpassing, migrering og integrasjon.

- Det er ikke lenger et spørsmål om hvis, men når kundene flytter systemene sine ut i skyen. De etterspør i økende grad programvarepakker bestående av nettjenester, og de snakker med lommebøkene, sa Microsofts Business Division-direktør Stephen Elop ifølge amerikanske CRN.

Dedikert maskinvare

Microsoft hevder Windows Azure nå er i bruk hos 10 000 sluttkunder, fem måneder etter at løsningen ble lansert.

Selskapet ønsker imidlertid å gjøre det enklere for forhandlerne å rulle ut nettverks- og lagringstjenester basert på Windows Azure og SQL Azure hos kundene.

På WPC annonserte Microsoft derfor også den nye maskinvarebaserte tjenesteplattformen Windows Azure Appliance, en datasenterløsning bestående av servere, nettverksutstyr og andre komponenter.

Windows Azure Appliance skal gjøre det mulig for tjenesteleverandører å tilby Azure-baserte nettskytjenester som leveres fra et datasenter hos kunden eller en partner. Tanken er å kombinere sikkerhetsfordelene til private cloud-løsninger med skalerbarheten til offentlige skyer.

Løsningen skal ha plass til inntil 900 servere. HP, Dell og Fujitsu vil være blant de første som skal tilby tjenester basert på plattformen.

Enklere utvikling

Microsoft annonserte også en nettbasert katalogtjeneste for offentlig og kommersielle datasett.

Løsningen, som har fått kodenavnet Dallas, er basert på Azure-plattformen og gir internettleverandører og utviklere tilgang på data fra ulike innholdsleverandører som kan integreres i bedriftsapplikasjoner. Løsningen gjør det også mulig å ta i bruk ulike verktøy for å analysere og dele dataene.

Tanken er å eliminere partnernes behov for å inngå kontrakter med individuelle innholdsleverandører. Blant samarbeidspartnerne på innholdssiden så langt er NASA, National Geographic, Associated Press, Zillow.com, og Weather Central.

Dallas vil være kommersielt tilgjengelig i fjerde kvartal 2010.

Mer forhandlerstøtte

Sist men ikke minst annonserte selskapet en rekke nye verktøy, som salgsstøtte, support og andre ressurser. Tanken er å hjelpe partnere med overgangen til nettskyen og Azure.

Blant nyhetene er Microsoft Cloud Essentials Pack, som omfatter opplæring, presales- og supporttjenester samt markedsføringsressurser.

Fremover vil Microsofts kanalpartnere også få tilgang på inntil 250 gratis lisenser til selskapets Business Productivity Online Suite (BPOS), Windows Azure, CRM Online og Intune for intern bruk.

Selskapet annonserte også flere forbedringer i Microsofts serverplattform som skal gjøre det enklere å bygge cloud-baserte løsninger, samt beta-versjoner av Windows 7 Service Pack 1 og Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 som skal være bedre tilpasset virtuell desktopinfrastruktur.