Nå blir det fart på it-investeringene

Nå blir det fart på it-investeringene

Sammensmelting av ny teknologi vil forandre it-bransjen, spår IDC.

Ifølge IDC løsner det for it-investeringer til neste år og selskapet spår at Cloud Computing, sosiale medier og mobilitet vil trekke bransjen opp.

Globalt vil markedet vokse med hele 5,7 prosent til 1,6 billioner dollar i 2011 (amerikansk trillion), eller rundt 9,5 billioner kroner.

IDCs tall er imidlertid nesten en billion lavere en konkurrenten Gartner som opererer med et beløp for neste års it-investeringer på 2,5 billioner dollar.

Integrasjonsåret

Analyseselskapet snakker om et gjennombrudd for felles plattformer for it som spenner seg over nettskyen og mobile og sosiale nettverk - en trend som skaper nye muligheter for hele bransjen.

- I de kommende årene integreres de nye og kommende teknologiene med hverandre, for eksempel nettskyen med mobiler, mobiler med sosiale nettverk og sosiale nettverk med dataanalyser, sier sjefsanalytiker Frank Gens i IDC, ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Store endringer

IDC og Frank Gens bruker ikke ord som paradigmeskifte, men i rapporten går det frem at analyseselskapet ser en endring av it-bransjen.

- Restruktureringen vil forkaste tidligere antagelser om hvem som blir de ledende i it-bransjen - og hvordan disse opprettholder ledelsen i markedet, mener Gens.

Det er maskinvare, som fikk den kraftigste knekken i nedturen, som øker raskest med 7,8 prosent. Programvare vokser med 5,3 prosent, tjenester med 3,5 og outsourcing med fire prosent, mener IDC.

Cloud Computing