Nå kaster Google enda mer

Nå kaster Google enda mer

Google har ikke blitt verdens viktigste skyselskap uten en viss kynisme. Se hvilke tjenester selskapet legger ned nå.

Google er nådeløse mot systemer som ikke fungerer bra nok. Det er ikke lenge siden blant annet Friend Connect, Knol og Search Timeline ble lagt ned.

Og nå skjer det igjen. I årets første opprydning dropper Google blant annet Picnik, Google Message Community og Needlebase. I tillegg gjør de store endringer i en del andre tjenester, når de først er i gang. Dette melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Picnik ble kjøpt av Google i 2010, og Google sa da de skulle integrere fotoredigeringsprogrammet med Picasa.

- Vi legger ned tjenesten fra 19. april 2012, så Picnik-teamet kan fortsette med sin fotoredigerings-magi i flere Google-produkter, skrev Dave Girouard i en bloggpost fredag.

Til fordel for Apps

Selskapet legger også ned Google Message Continuity, en tjeneste som tar vare på Microsoft Exchange-mailer. Girouard skriver at folk flest tydeligvis er mer interessert i Google Apps.

De legger også ned Needlebase, Social Graph og Urchin. Sistnevnte er systemet Google bygde sitt webanalyseverktøy Google Analytics på.

Men det mest populære verktøyet Google nå trapper ned sin oppmerksomhet mot er Sky Map. Android-applikasjonen som utnytter GPS til å vise stjernekonstellasjoner på nattehimmelen skal riktignok ikke legges ned, den skal gjøres til åpen kildekode.

Sammen med universitetet Carnegie Mellon håper Google at studenter kan ta i bruk Sky Map videre.

PS: Er det noen av disse programmene du vil savne?

Les om:

Cloud Computing