Nå er nett-Office ferdig på norsk

Nå er nett-Office ferdig på norsk

Microsoft forventer seg mange norske brukere fremover.

Det har vært knyttet store forventninger til Microsofts Office på nett, Office Web Apps, og nå er funksjonen omsider klar i ferdig, norsk versjon.

Tjenesten gjør det mulig å benytte forenklede versjoner Office-programmer som Microsoft Word, Excel, Onenote og Powerpoint over verdensveven. Dermed kan du koble deg til og behandle dokumenter fra nesten hvilken som helst pc, så lenge du har en Windows Live ID.

20 millioner brukere

Office Web Apps, på Windows Live Skydrive og Hotmail, ble først lansert i land som USA, Australia og Russland tidligere i år. Mandag ble systemet sluppet i 15 nye nasjoner, og i tillegg til i Norge er Apps nå lansert blant annet i Danmark, Sverige, Finland, Spania, Japan og Kina. Totalt er tjenesten dermed tilgjengelig i 26 land, noe som tilsvarer en tredjedel av verdens befolkning.

- Vi forventer at også nordmenn vil ta i bruk tjenesten. Det er omtrent 100 dager siden Office Web Apps ble lansert i blant annet USA og Storbritannia, og siden da har over 20 millioner brukere begynt å bruke tjenesten, sier produktansvarlig for Windows Live i Microsoft Norge, Johanne Dahl Løvsland, i et presseskriv.

Alltid tilgjengelig

Tjenesten skal fungere på alle de mest populære nettleserne, og er et viktig skritt inn i skyen for Microsoft. Foreløpig er det de mest vanlige funksjonene i Office-pakken som er tilgjengelige, og har man behov for mer avanserte funksjoner må man installere hele programvaren til Office.

- Eksisterende brukere av Office-programvare vil oppleve stor merverdi ved at de kan ha sine Office-dokumenter tilgjengelig til enhver tid, uavhengig av tilgang til egen PC. Brukere av Office i jobbsammenheng kan for eksempel vise Powerpoint-presentasjoner direkte på nett, og privatpersoner kan redigere dokumenter de har fått på e-post mens de er på ferie og ikke har med egen PC, forteller Dahl Løvsland.

25 GB gratis

Office Web Apps jobber sammen med Skydrive, en nettbasert harddisk med opptil 25 GB gratis minne, som vil gjøre det enklere for flere brukere å samarbeide om et dokument.

- Office Web Apps vil være nyttig for mange. Mulighetene for deling og lagring i Skydrive gjør dette til et attraktivt verktøy for så vel studenter som for privatbrukere og bedrifter, mener Dahl Løvsland.

Cloud Computing