Ni av ti vil satse på nettskyen

Ni av ti vil satse på nettskyen

Frykt for manglende sikkerhet og stabilitet gjør at mange vil vente.

34 prosent av it-profesjonelle vil ta steget inn i nettskyen innen kort tid, viser en ny undersøkelse gjennomført av Cisco blant 1300 it-ansatte i 13 land.

I rapporten kommer det også frem at kun 18 prosent av it-ansatte jobber med skytjenester i dag, til tross for den økte hypen og oppmerksomheten rundt fenomenet.

- De fleste virksomheter har ennå ikke begynt å høste fordelene av skytjenester. Bekymringer om sikkerhet, administrasjon og kontroll holder it-avdelingene tilbake, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge, i et presseskriv.

Økonomiske fordeler

Til tross for relativt lave tall på nåværende tidspunkt svarer 90 prosent at de planlegger å ta ulike nettskytjenester i bruk i løpet av de neste tre årene. Virtualisering vil være et viktig element her, og nesten halvparten av respondentene tror 50 til 100 prosent av deres produksjonsmiljø vil være virtualisert innen tre år.

- Å spare kostnader er uten tvil den viktigste motivasjonen for å ta i bruk skytjenester og virtualisering, mener Myrland.

Respondentene har nemlig stor tro på de økonomiske fordelene ved virtualisering. Tre av fire tror driftskostnader kan reduseres med opp til 50 prosent ved virtualisering av servere, mens den siste fjerdelen tror kostnadene kan kuttes enda mer.

Skeptisk til sikkerhet

For tiden svarer likevel under en tredjedel at de har virtualisert mer enn halvparten av sine testservere, eller har brukt virtualisering i over halvparten av bedriftens servere i produksjon. Ifølge undersøkelsen er det sikkerhet og manglende stabilitet som holder bedrifter igjen på virtualiseringsfronten, i tillegg til vanskeligheter med å bygge operasjonelle prosesser for et virtuelt miljø.

- Samtidig ser vi at bedrifter etterspør fleksibilitet og dynamiske it-tjenester for å imøtekomme de ansattes krav om å jobbe når som helst og hvor som helst, med hvilken som helst applikasjon på alle typer brukerutstyr, sier Myrland.

Cloud Computing