Ny skylagring fra F-secure

Ny skylagring fra F-secure

Kaster seg inn i skylagring med den nye tjenesten Younited.

Den nye nettskybaserte lagringstjenesten «Younited» fra F-Secure gir sikker tilgang til digitalt innhold på tvers av pc-er, smartenheter og andre nettjenester som Facebook, Flickr og Dropbox, ifølge en pressemelding.

- Mange har i tillegg til lokal lagring på pc, smarttelefon og nettbrett digitale filer spredd på ulike nettskytjenester. Det viser seg imidlertid at folk ønsker aksess til alle sine filer via én privat og sikker løsning, sier Tom Sjølie, kanalsjef i F-Secure Norge.

- Den nye tjenesten Younited er et svar på dette behovet, forklarer han videre.

Younited er en nettskybasert, kryptert lagringstjeneste som samtidig fungerer som en portal til andre skylagringstjenester som Dropbox, Apple Icloud, Google Drive og Microsoft Skydrive, i tillegg til tjenester som for eksempel Facebook, Youtube og Flickr.

- Man er med denne løsningen alltid trygg da alt innhold er beskyttet med vår antivirusløsning. Tjenesten kommer både som en forbrukerløsning og integreres i F-Secures forretningsprodukter, legger Sjølie til.

Finsk, skannet og kryptert

For de som er opptatt av personvern skal Younited tilby en trygg havn, mener F-Secure.

Tjenesten opererer nemlig under finsk lovgivning, og alle data skannes med F-Secures egen antivirusløsning. Dataene sendes dessuten kryptert mellom klient og server, og krypteres på disk slik ingen uvedkommende kan få tilgang til filene.

Man kan dermed både være trygg på at personvernet er ivaretatt og at det digitale innholdet ikke inneholder skadelig kode, heter det fra F-secure.

Younited-tjenesten støtter seg på en internasjonal studie gjennomført av F-Secure, viser at forbrukere ønsker tilgang til alle sine bilder, videoer eller andre filer uansett lagringsstred og det fra én trygg leverandør.

Seks av ti (59 prosent) av respondentene i denne undersøkelsen mener det er en god idé å ha tilgang til alle data, uavhengig av hvor man er eller hvor dataene er lagret.

På spørsmålet om hvilke nettskytjenester som er de viktigste å inkludere, rangerer respondentene disse slik: Facebook, Youtube, Google Drive, Dropbox, Skydrive, og Icloud, fulgt av Picasa, Linkedin og Instagram.

Resultatene fra undersøkelsen er basert på nettintervjuer med 6 000 personer mellom 20 og 60 år, fra 15 forskjellige land, inkludert Sverige og Finland (men ikke Norge, Danmark og Island).

Cloud Computing