Office 2010 blir cloud-lansering

Office 2010 blir cloud-lansering

Microsoft vil bruke Office 2010-lanseringen til å introdusere små bedrifter for nettskyen.

Office 2010 lanseres ikke offisielt før 12. mai, men har allerede blitt lastet ned syv millioner ganger.

Med lanseringen vil Microsoft endelig være i mål med med å flytte sin applikasjonsportefølje til nettskyen, slik at selskapet kan tilby sine kontorapplikasjoner i form av cloud-baserte abonnementstjenester ikke ulikt Google Apps.

For å gjøre dette mulig vil Microsoft la forhandlerne koordinere hvordan applikasjonene implementeres på tvers av brukernes ulike plattformer, som stasjonære og bærbare pc-er, mobiltelefoner og nettlesere.

Clare Barclay, partneransvarlig for Microsoft i Storbritannia, sier til britiske Microscope at nettskyen blir mer og mer aktuelt for sluttkundene, og at tiden er moden for å ta forhandlerne med på diskusjonen om hvordan kundene kan ta i bruk cloud-tjenester i hverdagen.

- Dette er tidspunktet å diskutere nettskyen, hvordan skal skal tjene penger på cloud-tjenestene og hvordan vi skal tilby en bredere portefølje til våre partnere, sier hun.

- Mye av brukernes nervøsitet rundt de nye forretningsmodellene er knyttet til hvordan forhandlerne skal tilby disse tjenestene til kundene, legger hun til.