Schibsted syretest for tjenester i skyen

Schibsted syretest for tjenester i skyen

LEDER: Valget av Google Apps er modig og spennende.

Google offentliggjorde denne uken en oppsiktsvekkende avtale med Schibsted.

Søkegiganten skal levere ulike applikasjoner over internett til mediekonsernet. Først og fremst dreier deg seg om epost og andre samhandlingsverktøy. Det som kastes ut er blant annet Exchange fra Microsoft.

Kvalitetsstempel

Det har en betydelig signaleffekt når er så stort konsern som Schibsted slenger seg på Cloud Computing-bølgen. Det innebærer et solid kvalitetsstempel for Googles applikasjoner, både med hensyn til sikkerhet og driftsstabilitet. Det er helt sikkert Google meget fornøyde med.

Men kampen er ikke vunnet.

Foreløpig er det bare den svenske delen av konsernet som tar skrittet inn i skyen. For den den norske delen utredes det nå hva Microsoft har å tilby av slike tjenester. Det vil si det applikasjonstilbudet Microsoft kaller Azure. Hva den prosessen ender med, sier ikke selskapet noe om, men det virker rimelig åpenbart at Schibsted anser nettbasert distribusjon av standard programvare som modent og klar for implementering.

God nummer to

Hvorvidt Schibsted har rett i dette vil tiden vise. Det er uansett et modig valg.

Erfaring viser at det ikke alltid er like klokt å være førstemann ut når det gjelder å ta i bruk ny teknologi. Det er derimot ofte store gevinster i å være andremann. Derfor blir det spennende å se hvilke erfaringer Schibsted høster i denne prosessen. Det vil bli avgjørende for hvilke valg mange andre selskaper i Norden gjør i tiden fremover.

Cloud Computing