For skybaserte miljøer

For skybaserte miljøer

Primergy CX1000 fra Fujitsu består av 38 servernoder i et rack.

Hvis man trenger så mye datakraft som mulig per kvadratmeter, kan nyvinningen Primergy CX1000 være et godt alternativ. Her har Fujitsu laget et omfattende kabinett som huser 38 1U høye spesialtilpassede servernoder.

Det er to-sokkel serverne Primergy CX120 S1 som selskapet bruker i den nye løsningen. Disse serverne har standard hovedkort, men Fujitsu har valgt å fjerne de fleste bevegelige delene. Dermed er det for eksempel ingen vifter å finne internt i serverne. Det er nemlig kabinettet som håndterer kjølingen og varmetransporten.

Den nye kjølearkitekturen har fått navnet Cool-Central og består av en intern kanal som fører varm luft ut via toppen på racket. Selve kjølingen foregår via to redundante og sentrale vifter på toppen av kjøleenheten som transporterer den varme luften oppover.

På den måten kan man plassere flere kabinetter rygg mot rygg for å spare plass. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at et rack må være fullstappet av noder for at denne varmetransporten skal fungere slik det er tenkt.

Serverne som benyttes er basert på den nye Intel Xeon 5600- prosessorserien, og hver server kan utstyres med hele 64 GB minne. Operativsystemene som støttes er Red Hat Enterprise Linux og Microsoft Windows Server 2008 R2.

En servernode sees her på som en ren reservedel og hele servernoden byttes hvis det oppstår en feil. Et slikt bytte utføres i følge selskapet på svært kort tid takket være CX1000 sin delte infrastruktur med sentralisert strømdistribusjon, nettverk og kjøling.

Selskapet mener man kan kutte store kostnader i forhold til mer tradisjonelle løsninger på grunn av reduksjon av varmeproduksjon, samt energi- og plassforbruk.

- Vi har laget plass til standard svitsjer i racket, og låser således ikke kunden til noen bestemt svitsjeleverandør, sier Ulf Rasmussen i Fujitsu til Nettverk & Kommunikasjon.

Ellers består løsningen av en sentral RMU (Rack Management Unit).

CX1000 blir en hjørnestein i selskapets totale Infrastructure-as-a-Service strategi, og prislappen for et rack med 38 noder vil ligge på rundt 90 000 dollar.

Cloud Computing