- Skyen kan koste deg jobben!

- Skyen kan koste deg jobben!

Skyen vil automatisere millioner av it-jobber, ifølge Steve Ballmer.

Opptil én av sju it-jobber kan bli automatisert om Microsofts toppsjef Steve Ballmer får rett i sine spådommer. I går besøkte han London School of Economics (LSE) for å prate om nettopp nettksyen.

- Hvis du spør de fleste administrerende direktører hva som er den største utgiftsposten de ikke har dyp forståelse for, er det vanligvis it. Vår industri går gjennom en stille innovasjonsbølge og får kraft fra et fenomen vi kaller skyen, sier Ballmer, ifølge Silicon.com.

10-15 prosent

Han anslår at 20 til 25 millioner i verden jobber i it-bransjen, enten hos leverandører eller i selskapers respektive it-avdelinger.

- En bit av dette, 10 til 15 prosent, vil få jobben sin automatisert på nye måter som en konsekvens av å flytte inn i skyen, sier Ballmer.

Microsoft-toppsjefen hevder forbrukere nærmest implisitt flytter inn i skyen og at selskaper er villig til å satse sin fremtid på den. Han tror videre den økende automatiseringen vil endre måten bedrifter setter opp sine it-budsjett, der budsjettposten for vedlikehold synker og posten for nyutvikling økes.

Backlog

- De fleste it-sjapper har en «backlog» med ting de har lyst til å lage, som er super og superlang, sier Ballmer.

Selvfølgelig har all skypraten til Ballmer en egeninteresse i bunn.

Toppsjefen, som pleier å snakke om egne produkter med en enorm, nesten ekstrem, innlevelse, lot ikke sjansen på LSE gå fra seg til å snakke om Microsofts egen skyløsning, Azure. Den skryter han av at både har støtte for offentlig og privat sky.

Les om:

Cloud Computing