Slår sammen Lync og mobiltelefon

Slår sammen Lync og mobiltelefon

Telenor skal selge Microsofts skyløsninger. Samtidig gjør de det mulig å ringe fra mobil til pc.

Telenor og Microsoft har signert en syndikeringsavtale som innebærer at selskapenes samhandlings- og kontorløsninger for bedrifter nå smelter sammen i nettskyen.

Avtalen er inngått mellom Microsoft og Telenor Group, og gir Telenor mulighet til å selge Office 365-lisenser sammen med selskapets øvrige tjenester. Dermed blir Telenor en av de første teleoperatører i verden som kan tilby telefonitjenester inn i Lync Online fra Microsofts Office 365.

- Telenor lanserer Microsofts Office som en tjeneste. Denne tjenesten kommer på faktura til Telenor, slik at det er lett å forholde seg til én aktør, sier Per Ivar Lund, som er global klient direktør i Microsoft Corporate, til Computerworld.

Tjenesten har vært så smått tilgjengelig i Norge og Sverige, men lanseres nå for alle. Ifølge Lund er det særlig små bedrifter som drar nytte av dette.

- Unified Communication har vært dyr for mindre selskaper. De fleste store bedrifter har satset på dette, men utstyrsinvesteringen har vært høy. Nå kommer dette lett gjennom Telenor, sier Lund.

Den andre delen av lanseringen er at Lync Online nå slåes sammen med Telenors taletjenester.

- Her ligger kanskje er den teknologiske innovasjonen. Sammenslåing av Telenors taletjenester med Lync gjør det mulig å ringe fra mobiltelefon til pc og omvendt, sier Lund.

Datasentre

Avtalen innebærer at de kan få to profesjonelle bedriftsløsninger i én ferdig integrert pakke: Telenors Mobilt Bedriftsnett og Microsofts Office 365, med tale inkludert. Telenor lanserer Office 365 i januar 2013, og forventer å ha løsningen med taleintegrasjon klar for markedet i løpet av fjerde kvartal 2013.

- Gjennom denne avtalen utvider vi vårt tilbud innenfor skytjenester med en løsning som dekker bedriftens kommunikasjonsbehov i én pakke. Vi tror dette vil treffe et udekket behov i markedet, sier Bjørn Ivar Moen, leder for bedriftsmarkedet i Telenor, i en pressemelding.

- Med telefonitjenester fra Telenor fullt integrert i Lync Online og i Office 365, vil bedrifter kunne optimalisere både telekom, samhandling og it-infrastruktur, og vi registrerer allerede betydelig interesse blant kundene for en slik løsning i de markeder hvor Telenor vil lansere tjenesten, Dagfinn Ringås, direktør for bedrift og partner i Microsoft Norge.

Bruk av skytjenester gjør det enklere å etablere og innføre nye løsninger i virksomheten. De krever ikke store investeringer eller omfattende tekniske interne prosjekter. Bedriften vil alltid ha siste oppdaterte versjon, og slipper å tenke på sikkerhet og drifting av tjenesten. Dette ivaretas i skyen av leverandørene.

De to bedriftsløsningene, Mobilt Bedriftsnett og Office 365, er tilgjengelig i skyen og driftes i Telenors og Microsofts datasentra. I dette ligger store skalafordeler, og løsningen vil være like tilgjengelig for alle bedrifter uansett størrelse.

Les om:

Cloud Computing