Slik er Spotify på Iphone

Slik er Spotify på Iphone

I natt ble Spotify-applikasjonen for Iphone lansert. Vi har testet programmet.

Apples nettbutikk App Store slapp i natt Spotify-applikasjonen. Dermed har selskapet åpnet for en meget sterk konkurrent til sin egen Istore på Iphone og Ipod.

Svenske Spotifys konsept er valgfri streaming av musikk. Enten gratis mot å bli avbrutt av annonser eller en "all you can eat buffet" til 99,- kroner.

LES OGSÅ: - Spotify verdt 2,1 milliarder

Det var i oktober 2008 at Spotify fikk på plass avtaler med Sony BMG Music, Universal Music, Warner Music, EMI og Merlin. Spotify kunne dermed tilby millioner av sanger fra selskapene.

Musikkutvalget er formidabelt og selskapet har gått sin seiersgang i Norden og flere land i Europa.

LES OGSÅ: Spotifys genistrek er avslørt

Det var lenge knyttet stor spenning til om Apple ville åpne for en klient på håndholdte enheter, men etter et år med testing fra Spotify og sikkert en del tankeprosesser hos Apple, godkjente i slutten av august Apple applikasjonen.

Computerworld har testet Spotify på Iphone og er relativt fornøyd. Selv om tjenesten fungere på mobilt bredbånd er det å foretrekke å koble Iphonen opp på wlan.

Brukerflaten er oversiktelig og lett å kjenne igjen fra Spotify på pc og mac. Et irritasjonsmoment er imidlertid at ikke Iphone kan kjøre Spotify som bakgrunn om man benytter andre applikasjoner. Iphone er ikke konstruert for simultane applikasjoner.

Tar man sjansen kan imidlertid dette omgås med en såkalt "jailbreak" for å muliggjøre bruk av ikke-autoriserte applikasjoner. Da vil man kunne laste ned en "backgrounder" som lar deg kjøre flere prosesser. Vi tviler sterkt på om dette er noe Apple anbefaler...

Les også Macworlds test av Spotify på Iphone her.

LES OGSÅ: Cloud music

Les om:

Cloud Computing