Slik vil de sikre nettskyen

Slik vil de sikre nettskyen

McAfee har oppskriften klar for hvordan SaaS-tilbydere kan sikre sine cloud-løsninger.

Det nye Cloud Secure-programmet fra McAfee er myntet på Software-as-a-Service (SaaS)-tilbydere. Selskapet melder om at Amazon Web Services (AWS) og SuccessFactors er blant de første som tar i bruk det nye programmet.

Cloud Secure kombinerer såkalte cloud security certification services fra tilbydere med automatisert kontroll, behandling og rapportering fra McAfee.

Tall fra IDC viser at 87,5 prosent av deltakere i en undersøkelse uttalte at sikkerheten var den største bekymringen for å ta i bruk cloud-baserte tjenester. Ved hjelp av Cloud Secure-planen ønsker McAffe nå å berolige de som setter spørsmålstegn ved sikkerheten.

Cloud Secure-programmet består ellers av McAfee SECURE-teknologi. Cloud-tilbydere som kommer seg gjennom daglige skanninger og andre sjekker kan smykke seg med McAfee SECURE-godkjenningsmerke. Dette skal være med på å gi økt trygghetsfølelse og troverdighet.

Dette godkjenningsmerket er ifølge McAfee representert på mer enn 80 000 websteder i dag.

Også Trend Micro satser tungt på beskyttelsesmekanismer for tilbydere av cloud-baserte tjenester.

- Kjeltringene går etter pengene, og dermed også skyen. Vi kjører nå pilotprosjekter med våre nye cloud-baserte sikkerhetsløsninger hos flere europeiske ISPer, sier Trend Micros CTO Raimund Genes til Nettverk & Kommunikasjon.