Slutten nærmer seg for it-outsourcing

Slutten nærmer seg for it-outsourcing

KOMMENTAR: Driftsleverandørene må finne nye forretningsmodeller.

Det å sette ut maskiner og it-infrastruktur er gammeldags når man rett og slett kan kjøpe de tjenestene man trenger i nettskyen. Hva skal man da med haugevis av maskinvare - enten internt eller eksternt - når det eneste man trenger er nettforbindelse og noen terminaler?

Det vil selvfølgelig ta noe tid. Men jeg er ganske sikker på at de tradisjonelle driftsleverandørene klør seg i hodet i et forsøk på å finne nye forretningsmodeller - en naturlig vei å gå er selvfølgelig egne nettjenester.

SMB først ut

Store virksomheter vil i mange år ennå dessuten fortsatt ha behov for driftsleverandører, endring kommer først blant små og mellomstore bedrifter.

Selskaper som Google og Microsoft har i flere år siktet seg inn mot smb-segmentet. For de etablerte outsourcingsselskapene må det være en utfordring at produsentene av programvaren selv tilbyr applikasjoner som driftes i egne anlegg.

Både Google og Microsoft bygger datasentre i stor stil - det er neppe for moro skyld.

I dette bildet kommer de tradisjonelle outsourcingsselskapene i skvis, hvor passer de inn når virksomhetene kjøper crm, erp, kontorapplikasjoner rett fra produsenten over skyen?

Knuser distribusjonsleddet

Lagringsgiganten EMC tenker i samme baner og bygger opp lagringssentre for å tilby kundene lagringstjenester basert på egen teknologi.

Satt på spissen er internett er på god vei til å knuse distribusjonsleddet. Foruten it-bransjen er dette ennå mer tydelig i musikk- og filmbransjen.

Bildet er selvfølgelig mer sammensatt, med en svært komplisert it-arkitektur, egenutviklede applikasjoner og spesielle krav taler mot en homogen it-verden.

Men trenden er likevel svært interessant. Hva tror du? Diskuter saken under!

Cloud Computing