Utfordrer med sikker betaling

Utfordrer med sikker betaling

Basefarm vil bli bedriftenes nye betalingspartner.

- Med vår sertifiserte løsning kan vi tilby nettselskaper sikker betaling på nettet, sier Bjart Kvarme, administrerende direktør i Basefarm Norge.

Målet er å tiltrekke seg nye kunder, bedrifter som innser at salg av produkter over nettet er en god måte å gjøre forretning.

For det er virksomhetskritiske internettjenester Basefarm har spesialisert seg på siden starten i 2000. Fra beskjedne åtte ansatte har Basefarm utviklet seg til å bli en moderne driftspartner med datasentre i Amsterdam, Oslo og Stockholm. I dag er det 260 ansatte, hvorav 215 i Norge.

Tidligere var det tjenester for media, katalog, offentlig og e-handel som var Basefarms styrke. I løpet av 2011 er satsningen blitt betydelig utvidet. Nå er det skytjenester som er et stikkord. Kundene skal kunne velge ulike varianter som eksempelvis programvare som en tjeneste.

Omsetningen i 2010 kom på 276 millioner kroner med 25 millioner kroner i driftsresultat.

- I år regner vi med en vekst på 20 prosent inklusive oppkjøpet av Webdeal, hevder Bjart Kvarme.

I 2011 antas omsetningen å bli rundt 340 millioner kroner, godt hjulpet av kundene man overtok ved oppkjøpene av Webdeal og driftssentralen Bluedome i Amsterdam.

Krav

For alle nettbutikker har et krav om sikker betaling. De må da alliere seg med en betalingspartner, utvikle en løsning selv, eller risikere å få store bøter fra kortselskapenes fellesorganisasjon, PCI, Payment Card Industry.

Det er kravene PCI DSS (Data Security Standards) som må overholdes. For hver gang en kunde oppgir sine vitale kortdata skal de sikres på en måte som hindrer svindel. Det er all missbruken av betalingskort som har fått kortselskapene til å stille strenge krav. De er lei av å betale erstatning til svindlete kunder.

Med sin sertifiserte løsning kan Basefarm tilfredsstille bank og finansinstitusjoner, fly og reiseselskap. Kombinert med sitt moderne driftsselskap vil Basefarm kunne være en attraktiv partner for sikre betalingsløsninger.

Men det har kostet. Selv om Basefarm hadde lagt opp til profesjonelle rutiner og dermed var godt forberedt, krevde det 8.000 timers innsats for å klare kravene.

- Vi hadde gjort mye da vi startet i mai med revisorer fra utlandet, fortsetter Bjart Kvarme.

200 punkter med definerte krav måtte godkjennes. Det har gjort organisasjonen veldig rigid. Derfor er det et eget miljø for sikker betaling. Ikke hele organisasjonen må leve med kravene til PCI DSS.

I løpet av året vil Basefarm overta kunder fra EDB Ergogroup, men foreløpig vil selskapet ikke si noe om detaljene før alt er klart. Det har vært tydelige signaler fra kundene om at de ønsker seg konkurranse i det norske bankmarkedet.

Les om:

Cloud Computing