Vil kreve at du alltid er på nett

Vil kreve at du alltid er på nett

Neste generasjon Xbox kan være avhengig av nettoppkobling og stoppe bruktspilling.

Mircosoft er i ferd med å gjøre seg klare med neste generasjon Xbox, og nettstedet Edge har bekreftet at den nye spillkonsollen fra Redmond vil kreve nettilgang for å fungere.

Ettersom selskapet er såpass harde på kravet om å være tilkoblet internett for i det hele tatt å kunne bruke den nye spillmaskinen, ser det også ut til at det ikke lenger vil være mulig å kjøpe og selge brukte spill.

Dette på tross av at spill fortsatt vil selges i fysisk form i butikker, og ikke bare i Microsofts nettbutikk. Spill til den nye Xbox-en skal trykkes på Blu-ray plater med 50GB kapasitet, men det er mange som tror og regner med at spillet uansett må aktiveres på nett, og dermed låses til brukerens Xbox-Live konto.

Dersom det faktisk blir tilfellet, noe som er vanskelig å si helt sikkert ettersom det nye konsollet er et godt stykke unna lansering, vil det effektivt sette kroken på døra for brukt- eller utlånsspill.

Grei maskinvare

Pc-spillere blir nok ikke spesielt imponert over innmaten i neste-generasjons Xbox, men til konsollbruk bør det være mer enn godt nok for HD-spilling i stua.

Microsoft har utstyrt konsollet med en 64-bit, åtte-kjerners prosessor fra AMD @ 1.6GHz, 8GB DDR3 internminne, Direct X11 grafikkkort @ 800 MHz og en harddisk. Størrelsen på disken er ikke kjent, men den blir nok ganske stor på grunn av avhengigheten av internettinnhold, nettsky og streaming.

En ny versjon av bevegelsessensoren Kinect skal også følge med.

Hva mener du? Bør det være lov å kjøpe, selge, bytte og låne spill?