Vil standardisere skyen

Vil standardisere skyen

Alle har en plan for cloud computing, men risikoen er at kundene blir låst til enkeltleverandører.

En ny sammenslutning blant amerikanske universiteter, kalt Open Cloud Consortium (OCC), tar opp problemstillingen og jobber aktivt mot interoperabilitet mellom nettjenester og nettverk.

LES OGSÅ: Skumle skyer

- Om et selskap bruker for eksempel webtjenestene til Amazon, skal selskapet ikke behøve å skrive om sine applikasjoner om de vil bytte leverandør, sier styreleder Robert Grossman i OCC til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste (IDG News).

OCC har som mål å løse disse problemene med å utvikle en åpen kildekode for dataskyer (cloud computing), samt utvikle standarder og grensesnitt for interoperabilitet mellom ulike webtjenester. Og en organisasjon som OCC behøver, ifølge Robert Grossman.

- Akkurat nå er det så mye rot i bransjen at det blir vanskelig å ha en fornuftig diskusjon rundt de tekniske aspektene i forhold til cloud computing, sier han.

LES OGSÅ: Java i skyene

Foruten seks amerikanske universiteter har ett stort it-selskap sluttet seg til OCC, nemlig Cisco. Grossman håper flere selskaper kommer med i sammenslutningen fremover.

- Vårt mål nå er å få en kritisk masse med leverandører av cloud computing til å bli med, sier Robert Grossman videre.

Les om:

Cloud Computing