Azure med egen programbutikk

Azure med egen programbutikk

Microsofts skyløsning går rett i strupen på konkurrentene fra nyttår.

På Microsofts konferanse Professional Developers Conference 2009 (PDC09) fikk utviklere høre mer om hva Windows Azure skal bli.

En av nyhetene er at plattformen skal få sin egen butikk for applikasjoner utviklet av Microsofts partnere. Løsningen, kalt Pinpoint, skal likne på den fire år gamle Appexchange fra Salesforce. Utviklerne kan bruke en rekke språk, som Java, PHP, Apache, Mysql og Eclipse.

Dublin og Amsterdam

Azure får også en tjeneste med kodenavn Dallas. Her får man tilgang til offentlige datasett man kan blande sammen for å lage sine egne tjenester.

Sjefsutvikler Ray Ozzie sa på konferansen at Azure går i produksjon 1. januar. For europeerne skal det bli satt opp datasentre i Dublin og Amsterdam, og Azure skal bli en direkte konkurrent for selskaper som Salesforce og Amazon.

Ifølge Ozzie blir den største forskjellen at Azure ikke skal dumpe hele skrivebordet til skyen, men beholde Windows som grunnmur.

"Stol på Windows"

Ozzie ser for seg at man bygger applikasjoner som både kan kjøres i skyen (Windows Azure), på server (Windows Server) eller lokalt (Windows 7), alt ettersom hva som passer best for de forskjellige selskapene.

Han introduserte også en ny applikasjonsserver for Windows Server, som kalles Appfabric. Den kan brukes både på egne servere og på Azure-plattformen. En beta-versjon er ute nå.

- Når det kommer til skyen, kan dere stole på Windows, sa Ozzie på konferansen.

Cloud