Enklere kundestyring fra Trend Micro

Enklere kundestyring fra Trend Micro

Trend Micro har lansert tre nye sikkerhetsprodukter som tjenester og et tilhørende verktøy for styring av sikkerhetskundene.

Lanseringen er en portefølje med tre nye sikkerhetsprodukter basert på software-as-a-service. Porteføljen består av Worry-Free Business Security Hosted for endepunktssikkerhet, Interscan Messaging Hosted Security for epost-sikkerhet og antispam og Secure Site, en sikkerhetsløsning for overvåking av sårbarheter i nettsider.

En viktig del av produktporteføljen er Worry-Free Remote Manager. Det er et administreringsverktøy som gjør det enklere for forhandlerne å holde oversikten over kundene og styre support, fornyelse og versjonsoppgraderinger. Denne vil være gratis i inneværende kvartal for de som selger to eller flere smb-løsninger.

Produktene skal leveres som tjenester fra Trend Micros datasentre i form av årlige abonnenter. Forhandlerne får samme rabatter og marginer på de tjenestebaserte produktene som på den vanlige programvaren.

Til å begynne med er den nye porteføljen rettet mot små og mellomstore kunder, men selskapet håper på sikt også på interesse fra større kunder.

Mer enn lisenssalg

Kaja Narum, nordisk salgssjef i Trend Micro, mener tiltaket gjør det enklere for forhandlere å nå ut til flere kunder og levere merverdi utover det tradisjonelle lisenssalget.

- Den økonomiske situasjonen vi er i nå gjør at kundene gjerne vil ha faste kostnader. Om man da kan levere en servicetjeneste til en fast pris vil det bli enklere å knytte tettere til seg, sier hun.

Mange forhandlere møter ifølge Trend Micro ofte utfordringer ved levering av sikkerhetstjenester til små og mellomstore bedrifter fordi driftskostnadene eller forhåndsinvesteringer i infrastrukturen er for høye.

Narum tror de nye produktene sammen med administrasjonsverktøyet vil gjøre det enklere for forhandlerne å selge Trend Micros løsninger.

- Mange forhandlere jobber ikke spesielt med sikkerhet eller programvare, og da kan tjenester som disse passe bra som en del av deres portefølje, sier hun.

LES OGSÅ: Utvider sikkerhetsløsningene for e-post

Les om:

Cloud