Lanserer drone-tjeneste for kraftselskaper

MILJØVENNLIG: Ifølge Powel skal den nye drone-tjenesten være en miljøvennlig erstatter for helikopter. (Foto: Creative Commons/ Powel)

Lanserer drone-tjeneste for kraftselskaper

Powel og Hålogaland Kraft tilbyr i samarbeid med Microsoft et nytt tjenestekonsept basert på bruk av droner for overvåking av teknisk tilstand på strømnettet.

I samarbeid med Microsoft lanserer Powel og Hålogaland Kraft en ny tjeneste for å overvåke tilstanden på strømnettet. Ifølge Powel skal dette være en miljøvennlig erstatter for helikopter. 

Konseptet bygger på spesialkonstruerte droner i kombinasjon med skybasert programvare fra Powel utviklet på teknologiplattformene Microsoft Azure og Esri ArcGIS. Dette skriver Powel i en melding. 

Uten visuell kontakt

Dronene skal kunne opereres uten visuell kontakt mellom flyger og drone, såkalt Beyond Line Of Sight (BLOS), og Hålogaland Kraft er sertifisert for både å fly og utdanne piloter for droneflyging BLOS.

Administrerende direktør Rolf Inge Roth i Hålogaland Kraft mener at dette vil kunne gi store kostnadsbesparelser for nettselskapene, og forteller at de i neste fase vil tilby tjenester til flere aktører.  

- For å sikre at vi kan tilby tjenester med høy kvalitet og reell nytteverdi har vi det siste året testet dronene våre på ulike tjenester vi tenker å tilby. Vi har erfart at det er nødvendig med god kunnskap på de fagområder man tilbyr sine tjenester, og vi ser derfor primært kraftselskapene som vår målgruppe på kort sikt sier Roth i meldingen.

Cloud