HOLDER KOKEN: Larry Ellison i Oracle er nå "bare" styreformann i selskapet, men er stadig å se på scenen når Oracle Openworld går av stabelen i San Francisco.

HOLDER KOKEN: Larry Ellison i Oracle er nå "bare" styreformann i selskapet, men er stadig å se på scenen når Oracle Openworld går av stabelen i San Francisco.

Oracle fortsetter med skyen

Ellison lanserte nye produkter og tjenester, fokuserte på sky og sikkerhet.

Den årvisse Oracle Openworld-konferansen går av stabelen nå, og det betyr naturligvis nye lanseringer fra Oracle. Søndag var selskapets styreformann Larry Ellison på scenen for å holde sin åpningstale for arrangementet, og her var fokuset på skyen og sikkerhet.

Ellison har bestandig likt å lange ut mot sine konkurrenter i slike sammenhenger, og årets tale var heller ikke helt uten etpar verbale svingslag. Denne gangen var det IBM og SAP som fikk høre det, da Ellison kunne fortelle at han ikke lenger følger med på hva disse aktørene driver med, etter som de ikke «har noe sky-tilbud». Dells oppkjøp av EMC forbigikk han imidlertid i stillhet, forteller våre kolleger i Networkworld.com.

Skyen for alle penga

Det er skybaserte produkter og tjenester som er alfa og omega for Oracle nå. Derfor fokuserte Ellison mest på nye produkter og tjenester innenfor dette området, for eksempel et opplæringsverktøy som er integrert med Oracles personellsystem.

Ellison brukte også litt tid på å fortelle hvor godt selskapet gjør det innenfor SaaS (Software as a Service): Selskapet har nå 1300 kunder på sitt ERP-system, omtrent 5000 kunder på sitt HR-system, og 5000 kunder på sitt CRM-system. Ifølge Ellison håper Oracle å omsette for opp mot 2 milliarder dollar i nye SaaS og PaaS-kontrakter (Platform as a Service) dette regnskapsåret. Omsetningen for disse områdene var opp 34 prosent i første fiskalkvartal, mens hele selskapet totalt omsatte for 2 prosent mindre i penger, sammenlignet med samme kvartal i fjor, men abonnementsinntektene økte med 7 prosent i samme periode.

Innebygd sikkerhet

Ellison lanserte også en ny utgave av selskapets flaggskip-produkt: Oracle 12c Release 1 (12.1) databasemotor. Denne har fått utvidet støtte for multi-tenant, altså mange samtidige brukere som skal være fullstendig adskilt på systemet. I denne 12.1-versjonen skal det være støtte for 252 samtidige kunder, mens i den kommende 12.2 vil dette antallet økes til 4000.

Ellison oppfordret også it-industrien til å tenke nytt omkring sikkerhet:

- Det burde ikke være noen på/av-bryter på sikkerhet, det burde alltid være skrudd på, sa han. Han mente at sikkerhet burde være innebygd fra bunnen av i it-produktene, og lavere ned i topologiene, helt ned i brikkene som bygger opp systemenes maskinvare.

- Det er svært vanskelig å hacke brikker, sa han.

Ellison skal ifølge programmet snakke mer og dypere om Oracles sikkerhetsstrategi på tirsdag morgen, San Francisco-tid.

Les om:

Cloud