Solid vekst for skyselskap

SKYDEKKET OG HIMMELSK: Skyselskapet Intility har opplevd vekst i driftsinntekter 58 kvartaler på rad. (Illustrasjonsfoto)

Solid vekst for skyselskap

Nettskyleverandøren Intility økte omsetningen med 17 prosent og resultatet med 40 prosent i 2014 i forhold til året før.

Med resultater for 2014 levert og klare kan skyaktøren Intility glede seg over 58 kvartaler på rad med vekst i driftsinntekter.

Fjoråret endte med en omsetning på 285 millioner kroner, en vekst på 17 prosent fra 2013. Selskapet lever også på resultat, med 52,3 millioner kroner, tilsvarende hele 40 prosent vekst i forhold til året før.

Selskapet leverer skyplattformen Incloud, og har i dag over 15.000 brukere i 500 selskaper. I 2014 vant Intility en rekke nye og viktige kunder, som it-fagforeningen Tekna, Gassnova og mediehuset Mentor Media. I løpet av året som gikk har selskapet også styrket samarbeidet med blant annet Microsoft om Azure og Office 365 og big data-aktøren Splunk.

Andreas Hisdal, daglig leder i Intility, tror veksten vil fortsette fremover, for toppen er langt i fra nådd for bedriftenes overgang til nettskyen. Han mener for mange selskaper fortsatt bruker tor mye tid på å håndtere en egen, dedikert it-infrastruktur.

- Tekniske ressurser bør bruke tiden sin mer på hvordan digitalisering og bruken av ikt kan redusere manuelle arbeidsoppgaver og forbedre tjenester ut mot kunder, sier Hisdal.

Cloud