Svakere drift for Basware

Svakere drift for Basware

Basware tjener mer penger på driften, men må likevel notere en liten nedgang fra i fjor.

Driftsresultatet havnet på 4,3 millioner euro i årets tredje kvartal, ned fra 4,7 millioner euro i tilsvarende periode i fjor.

Investerer i produkter

Administrerende direktør Bjørn Røsten forklarer nedgangen med at selskapet har investert i flere nye løsninger det siste året.

- Vi har investert mye på produktsiden og løsningssiden og forventer langsiktige resultater av det, sier han til IT-Bransjen.

Norge utmerker seg

Baswares omsetning beløp seg til 24,2 millioner euro i tredje kvartal i år sammenlignet med 23,2 millioner euro i samme periode i fjor. Det gir en omsetningsvekst på 4,2 prosent. Norge er blant enkeltmarkedene som bemerker seg mest, spesielt innenfor Saas og efaktura.

- Norge representerer nærmere 50 prosent av omsetningsveksten. Det er først og fremst salget av lisenser og Saas-løsninger som bidrar til omsetningsvekst. I Norge er det spesielt mange offentlige virksomheter som kjører våre skytjenester, sier han.

Overgang til Saas

Saas-salget skal etter planen gi en mer langsiktig inntjening for selskapet.

- En kortsiktig effekt av overgangen til mer løpende lisensmodeller, som Saas, gir en forskyvelse av inntektene som fordeles over en lengre periode i motsetning til ved tradisjonelt lisenssalg, sier han.

Les om:

Cloud