Visma kjøper finsk SaaS-selskap

Visma kjøper finsk SaaS-selskap

Kjøper 7000 brukere for en hemmelig sum, og varsler flere oppkjøp.

Visma kjøper finske Severa og utvider porteføljen av løsninger for CRM, prosjektstyring, timeregistrering og automatisert fakturering.

Severas programvareløsninger for Professional Services Automation (PSA) tilbys utelukkende som Software as a Service (SaaS), og kompletterer Vismas nettbaserte programvareløsninger for SMB-markedet.

- Severas SaaS-løsninger har en sterk markedsposisjon blant virksomheter som innen service- og tjenestehandel. Vi forventer at interessen for nettbasert programvare vil øke drastisk i fremtiden, sier Bjørn Ingier, som leder Vismas programvaredivisjon, Visma Software, i en pressemelding.

7000 brukere

Severa ble grunnlagt i Finland i 2004, og har kontorer i Helsinki, Lappeenranta og Stockholm. Severa tilbyr løsninger som automatiserer og optimaliserer verdikjeden for tjenesteytende selskaper, med funksjonalitet for kundehåndtering, prosjektstyring, timeregistrering, automatisk fakturering og rapportering. Selskapet har 500 kunder med 7000 brukere i mer enn ti land.

Prisen Visma må betale for selskapet er hemmelig, men Ingier sier til Finansavisen at den er "ganske høy".

- Det er første gang vi har kjøpt et rent SaaS-selskap, men jeg tviler på at det blir den siste, uttaler også han til avisen.

Med oppkjøpet av Severa, tar Visma et fastere grep om markedet for PSA-programvare.

- Visma er Nordens ledende leverandør av forretningsprogramvare og outsourcing av økonomiprosesser. Vårt mål er å styrke produktporteføljen og komplettere kompetansen innen nettbasert programvare. Oppkjøpet er et ledd i strategien for å nå dette målet. Severas SaaS-løsninger, kombinert med våre øvrige internettbaserte tjenester, samt vår omfattende kunnskap om økonomifaget og ERP-systemer, vil tilføre kundene våre verdifulle gevinster, hevder Ingier.

Nordens største

Severa og Visma har samme overordnede visjon om å levere løsninger som bidrar til å øke effektiviteten og styrke konkurranseevnen til virksomheter i hele Norden.

- Vi ser frem til å bli en del av Nordens største programvareselskap. Vi er sikre på at samarbeidet vil resultere i mange interessante muligheter for både eksisterende og nye kunder. Vismas ledende markedsposisjon, vide partnernettverk og omfattende kundebase vil bidra til at vi kan vokse enda raskere enn vi har gjort på egen hånd, sier Ari-Pekka Salovaara, administrerende direktør i Severa, i meldingen.

Cloud