Comdex på konkursens rand

Arrangøren av Comdex i Las Vegas har store betalingsvansker. Nå har selskapet fått ny hovedeier.
Key3Media - selskapet bak en av verdens største teknologimesser, Comdex i Las Vegas, er nedsyltet i gjeld og makter ikke lenger sine betalingsforpliktelser.

Problemene kom for alvor til syne i desember da Key3Media Group ikke maktet å betale rentene på et større banklån. Key3Media fikk da 30 dager på å ordne opp før lånet ble erklært misligholdt. Selskapet får nå en ny eierstruktur med Triax som hovedaksjonær.

Dagen før det japanske holdingselskapet Softbank Holdings Inc solgte sine aksjer til det Bahamas-registerte Triax Holdings Ltd, sluttet direktøren i Key3Media, Eric Hippeau.

Holdingselskapet Triax har tatt over kontrollen i selskapet, og skal ha gått med på å ikke selge seg ut før om ett år.

På hjemmesiden til Key3Media opplyses det nå at selskapet selger ut virksomheter for å skaffe penger - eller fokusere på sine kjerneområder som styreleder og administrerende direktør Fredric D. Rosen i Key3Media, uttrykker det.

Key3Media arrangerer blant annet Comdex i Las Vegas, og eier ExpoNova som arrangerer den nordiske Comdex-messen i Gøteborg. Key3Media står også bak en rekke andre messer rundt om i verden som Networld Interop, Seybold Seminars og JavaOne.