Commodore solgt igjen

Commodore solgt igjen

Tulip selger merkenavnet alle datanostalgikere har et forhold til. Rett før lanseringen av C64 Direct-to-TV i Europa.

Så blir Commodore amerikansk igjen, etter å ha vært innom Tyskland og den nederlandske pc-produsenten Tulip. Commodore har i lengre tid kun eksistert i form av et web-sted med lenker til klassiske spill og salg av musikk.

Men på vårparten 2004 varslet Tulip C64 Direct-to-TV, en joystick-enhet med 30 klassiske Commodore-spill som kan plugges rett i tv-apparatet. Den ble lansert i USA en måneds tid før jul, og skal ha solgt godt. PAL-versjonen for europeiske tv-er planlagt å komme i salg over nyttår.

Commodore selges til amerikanske Yeahronimo Media Ventures, som forresten ble startet i Nederland. Dette selskapet har akkurat varslet fusjon med Tensleep Technologies, som lager enheter for fjernkontroll av energiforbruk og andre styringssystemer via internett. Det fusjonerte selskapet skal hete Yeahronimo.

Det er ikke fremkommet informasjon om noe av dette får følger for lanseringen av C64 Direct-to-TV i Europa. Eller hva som vil skje videre med "hele serien av underholdningsprodukter", som Tulip har lovet skal komme under Commodore-navnet.