Computerland angriper kopibransjen

Computerland Norge etablerer en dedikert print- og dokumentavdeling i samarbeid med HP, for å angripe kopibransjen på bransjens egne premisser.

Multifunksjonsprodukter (MFP), bestående av kopi, print og skanning, innebærer at kopibransjen og it-bransjen konkurrerer med de samme produktene i det samme markedet.

De to bransjene representer imidlertid to svært forskjellige salgskulturer og tilnærminger til markedet. Kopibransjen har tradisjonelt levert lange leieavtaler med service og rekvisita inkludert, mens it-bransjen i større grad har solgt printere som enkeltprodukter.

- Med den økte utbredelsen av MFP enheter ser Computerland et stort marked som tradisjonelt har vært forbeholdt kopibransjen, sier direktør Bjørn Jåsund i Computerland Norge i en pressemelding.

Utarbeidet et totalkonsept

- Vi har derfor etablert en dedikert print- og dokumentavdeling som skal selge MFP på kopibransjens egne premisser. Fordelen for kunden er at vi i tillegg også besitter kompetanse på generell it-infrastruktur slik at vi kan gi et bedre totalprodukt for våre kunder. I samarbeid med HP har vi derfor utarbeidet et totalkonsept for implementering og levering av MFP til det norske markedet.

- I denne sammenheng er Computerland en perfekt partner for oss da selskapet har en sterk posisjon i SMB-markedet, samtidig som de har en geografisk representasjon i de fem største byene i Norge, sier direktør IPG Geir Erik Lian i HP Norge.

Les også: ComputerLand må ha flere folk

Få med deg: Beste noensinne for ComputerLand