Apple inrømmer signalfeil

Apple inrømmer signalfeil

Apple innrømmer nå antenneproblemer for nye Iphone 4. .

Bare seks dager etter lanseringen av Iphone 4, saksøkte et par fra Maryland i USA Apple og teleselskapet AT&T. Paret hevder at smarttelefonen har defekt antenne slik at samtaler blir avbrutt og at telefonen ikke evner å opprettholde et sterkt signal.

Dette var en av mange reaksjoneroner på at den nye smarttelefonen mistet signalstyrke - spesielt om det ble holdt på en spesiell måte.

Nå har Apple endelig kommet med en offisiell uttalelse.

Kritikk

Iphone 4 fikk enorm oppmerksomhet da den ble lansert tidligere i år, og dette var stort sett bare positivt for Apple. Det gikk så bra at Apple opplevde å være større enn selveste Microsoft på den amerikanske Nasdaq-børsen.

Apple får på den andre siden i økende grad kritikk for å være innesluttet.

Det faktum at selskapet har valgt å utelukke Flash fra både Iphone og Ipad har skapt en del debatt. Selskapets retningslinjer for å godkjenne programmer til App Store har også vært under kritikk.

I det siste er det den nye Iphone 4 som har gitt Apples Steve Jobs problemer på grunn av de mye omtalte antenne-problemene som oppstår når man holder telefonen “feil”.

Erkjenner feil

Det kontroversielle designet hvor antennen omkranser telefonen i form av en metallramme, har allerede ført til at Apple har blitt saksøkt av utilfredse kunder.

I en pressemelding skriver selskapet at Iphone 4 har vært den mest suksessfulle lanseringen i selskapets historie og at de derfor ble overrasket da antenne-snakken begynte.

- For det første vil en bestemt måte å holde enhver mobiltelefon på, redusere signalstyrken med en eller flere streker. Dette gjelder Iphone 4, men også mange andre som Droid, Nokia og RIM.-telefoner, skriver Apple innledningsvis.

Selskapet har nå funnet frem til årsaken av problemet, og ifølge dem er den “enkel og overaskende”.

Apple har undersøkt saken og kommet frem til at det er formelen for å bergene hvor mange signalstreker som vises, som er feil. Det betyr at når man ser fire-fem streker, er det egentlig signalstyrke til bare å vise to.

Når folk har sett de har signaler og likevel mistet forbindelsen - har det skapt trøbbel.

Løsningen

Selskapet skriver videre at for å løse problemene med den “falske” signalstyrken, vil de nå bruke AT&T sin formel for å beregne signalstyrken.

- Den virkelige signalstyrken forblir den samme, men Iphones signalstreker vil rapportere mye mer nøyaktig.

Selskapet vil nå rent grafisk gjøre de tre første signal-strekene mer tydelige, slik at brukere enkelt kan lese de.

Alt vil bli levert i form av en oppdatering til Iphone 4 og eldre modeller i løpet av noen uker.

Uahengig av antenne-problemene har Apple begeistret mange Apple-fans med lanseringen av den nye telefonen, og de har allerede solgt et par millioner eksemplarer.

Les om:

Computerworld