Computerworlds julekalender: 18!

Computerworlds julekalender: 18!

Vi teller ned til jul ved å gi deg daglige artigheter og andre underfundigheter. Perl og HTML 4!

18. desember!

13 dager igjen til neste år, seks dager til julaften.

Computerworlds julekalender vil daglig gi deg «noe å tygge på», til og med 24. desember. Kate, Kristoffer.

Perl og HTML

I det feiende flotte året 1987, på denne dag, kom programmeringsspråket Perl på banen etter at Larry Wall la frem sitt arbeid. På prikkent i år senere ble HTML 4.0 sluppet. Minside fyller seks år. I 1966 ble Saturns måne Epimetheus oppdaget av Richard L. Walker. I 1973 blir Soyuz 13 sendt til verdensrommet fra Balikonur i Sovietunionen. I 1999 sende NASA ut Terra-satellitten i bane, med sine fem verktøy for observasjon av jorda.

Et par folk dør på denne dag, så som den franske matematikeren Jean-Étienne Montucla i 1799. Den bohemske matematikeren Bernard Bolzano ("Paradoxien des Unendlichen") i 1848. Den gresk-franske matematiekren Roger Apéry i 1994 (Apérys theorem - som beviser at Apérys konstant helt klart er irrasjonell). I 1998 den sovietiske astronauten Lev Dyomin som kjent fra Soyuz 15, skipet som ikke greide docke med stasjonen Salyut 13.

#SoMe-Ekspert

Vi benytter anledningen til å mimre tilbake til Terjes rosablogg, han la beklageligvis opp bloggekarrieren sin i slutten av årets sommerfereie.

Også stifter vi bekjentskap med den norske Facebook-eksperten Markus Sukkerberg.