Crackere åpner opp Sony PSP

Kodeknekkere på nettet hevder de har greid å fjerne antipirat-mekanismer i programvarekoden til Sony Playstation Portable.

Crackerne skal ha greid å fjerne den siste versjonen av programvarekoden (firmware 2.0) i Sony PlayStation Portable og erstattet den med en tidligere versjon av koden, som inneholder mindre sikring mot piratkopiert innhold.

Programvaren som ble lagt ut på nettet tirsdag, tvinger PSP til å kjøre Sonys oppdatering av 1.5-koden, og erstatter dermed firmware 2.0 med eldre kode. En av posterne utbryter stolt og fornøyd at konsollen nå er "vidåpen", skriver nettavisen The Register.

Crackerne har utnyttet en såkalt "buffer overflow-"feil som gjør det mulig å sette kode inn i bildedata. Når PSP forsøker å vise bildet, skriver den data over plassen som egentlig er forbeholdt bildet, og rett inn i en del av minnet som brukes av eksekverbar kode. Derpå kjøres koden som er satt inn i bildet.

Krasj ingen hindring

Kodeknekkerne hevder at prosedyren virker selv om systemet får et systemkrasj under installeringsprosessen. Alle versjoner av PSP solgt i Europa etter lanseringen for en måned siden, inneholder firmware 2.0, koden som nå er cracket.

Foruten å rette opp eldre sikkerhetsfeil og bedre kopibeskyttelsen, inneholder firmware 2.0 programvarekode som muliggjør nettsurfing samt støtte for andre medieformater, derunder AAC (MPEG 4) og Sonys eget ATRAC 3 Plus med DRM-funksjoner.