Creative lanserer Zencast

Creative lanserer Zencast

Med tusenvis av gratis lyd- og videoblogger kan du lage dit eget Zencast-show.

Med ZenCast lover Creative rask og enkel tilgang til et stort utvalg av underholdende lyd- og videoinnhold via internett.

Ifølge en pressemelding fra selskapet ønsker de nå å tilby forskjellige kanaler med temaer om alt fra verdensforhold, tekniske produkter og underholdning. Utover kategorier som henvender seg til spesifikke interesser, tilbyr ZenCast også en ”What’s new” liste, med de nyeste lyd- og videobloggene og ”Today’s top 10”, som inneholder de mest populære nedlastingene.

– ZenCast gir deg nyheter, underholdning og sport som du kan laste ned gratis på din Zen-spiller,  Du kan til og med bli vert for ditt eget show. ZenCast er som å ha en personlig Internet TV-stasjon, hvor alle kan skape sitt eget program og sende det til hele verden, sier Sim Wong Hoo, formann og CEO for Creative.

Primært for Creative-spillerne

ZenCast Organizer integrerer podcaster og videoblogger for utvalgte Zen-spillere og for PC. Det betyr ikke at andre typer MP3-spillere ikke kan bruke tjenesten, men programvaren fungerer bare på Zen-spillere. Alle kan derimot laste filene ned på PCen og legge dem over på andre typer spillere.

- Tjenesten er primært ment for Creative-spillerne, Zen Vision og Zen Vision:M, som kommer på markedet i februar. Men alle kan laste ned på PCen og spille derfra. En bruker behøver bare å registrere seg en gang, sier Jan Hvidberg i Creative til IDG.no.

Betaversjon

Programmet gjør det mulig å se og lytte til innhold, og kan stilles inn slik at man kan laste ned innhold manuelt eller automatisk til MP3-spillere. Brukerne kan abonnere på utsendelser fra nettsteder som BBC, CNET og ESPN gjennom ZenCast Organizer, og spesifisere hvor ofte nytt innhold skal lastes ned. ZenCast Organizer gir også brukerne mulighet til å utforske og abonnere på utsendelser fra andre online-tilbydere. Det skal også være mulig å sette opp tjenesten slik at den laster ned innholdet automatisk til spilleren eller PCen.

En betaversjon av Creative ZenCast Organizer er i dag gratis og tilgjengelig for alle som eier en Zen Vision eller Zen Vision:M.

Sjekk www.zencast.com.