D-Link satser på tv-en i stua

D-Link satser på tv-en i stua

Lanserer adapter for Intels Wireless Display-teknologi.

Via Intels Wiress Display-teknologi (Wi-Di) kan man overføre skjermbildet fra pc-en til tv-en via trådløst nettverk.

Dette gjøres ved at tv-en har støtte for teknologien, eller det benyttes en adapter som kobles til tv-ens HDMI-inngang.

Teknologien gir mulighet for å overføre blant annet videoavspilling i 1080p-oppløsning, samt ellers å benytte vanlige applikasjoner på pc-en via tv-en. For eksempel kan dette også være en måte å spille musikk fra Spotify eller Wimp via tv- og musikkanlegg i stua.

LES OGSÅ:

Mer Spotify på TV-en

Det er ingen adapter som kobles på pc-en - her benyttes det interne wlan-kortet. Intels WiDi-teknologi stiller imidlertid en del krav til pc-en, blant fungerer teknologien med et utvalg av Intels wlan-kort og man må ha en nyere Intel-prosessor. Pc-er som støtter teknologien vil gjerne være spesifisert til å ha støtte - og gjerne også et lite Intel WiDi-klistremerke. Best støtte for teknologien får man gjennom pc-er med siste generasjon Intel Core-teknologi, samt wlan-kortene Intel 6205 og 6300. Mange pc-er i konsumentsegmentet har prosessorer som er kompatible, men Intels wlan-kort i hovedsak benyttes i pc-er rettet mot bedriftssegmentet.

D-Link er med sin nye DHD-131 Mainstage en av flere aktører som leverer Intel WiDi-adaptere. Adapteren tar liten plass i tv-benken og støtter både HDMI og kompositt for tilkobling til tv. Ved bruk av komposittvideo, som er en analog tilkobling, vil video med HDCP-kopibeskyttelse ikke kunne spilles av. Videokvaliteten vil generelt også være noe dårligere.

Funksjonalitetsmessig virker det ikke som det er spesielt som skiller D-Links adapter fra andre slike adaptere på markedet - som for eksempel Netgear Push2TV HD, som vi har testet tidligere. Konklusjonen fra testingen av Netgears løsning var at så lenge det ikke var store praktiske ulemper, ville det å bruke en HDMI-kabel koblet til pc-en gjerne være en bedre (og rimeligere) løsning.

D-Link DHD-131 Mainstage koster hos norske forhandlere fra cirka 900 kroner.

LES OGSÅ:

TEST: D-Link DIR-645 - Tenkende wlan-ruter?