Dagbladet strammer nettet

Dagbladet strammer nettet

Db.no utfordrer VG Netts førsteplass med nytt design og råsterke lesertall.

VGNetts posisjon som Norges suverent største nettsted er truet. Dagbladet haler kraftig innpå etter at nettutgaven opplevde en vekst på 47 prosent i september. Dagbladet.no hadde i september kun 4.700 færre unike brukere enn VGNett, skriver Dn.no.

Begge hadde 3,6 millioner unike besøkende den første høstmåneden i år.
Dagbladet.no-veksten på 47 prosent fra august skyldes i hovedsak oppkjøpet og lanseringen av 123Spill.

Det nye designet bruker en større del av skjermen, dette fordi mange i dag har større og bedre skjermer. Det er også gjort plass til langt flere saker og tjenester på forsida enn tidligere.

- Det er lagt opp nye systemer som gjør det lettere å skape variasjon og utnytte bildemulighetene. Dagens omlegging er første fase i en oppgradering av mesteparten av Dagbladet.no. Resten av nettavisa får nytt design utover høsten, sier administrerende direktør Rune Røsten til Dagbladet.no.

Han mener omleggingen vil gi Dagbladet.no et mer helhetlig uttrykk og skille avisa mer fra konkurrentene.

Fremdeles voksende trafikk

Bak VG og Dagbladet de to neste plassene på listen over Norges største nettsteder følger MSN.no og TV2.no med henholdsvis 3,1 og 3,0 millioner unike besøkende. Hele fire nettsteder har nå mer enn tre millioner unike brukere.

Månedens vinnere er Agderposten.no som økte trafikken med 95 prosent fra august til september, men nettstedet hadde tekniske problemer i august.

Akam.no og dn.no er to andre nettsteder som øker mye i september med henholdsvis 27 og 22 prosent.

Veksten i internettbruken i september er totalt sett solid, og bare fire nettsteder går tilbake i september, disse er iMarkedet.no, ITavisen Business, tinde.no og Yera Badeinfo.