Dansk æøå-kamp

Dansk æøå-kamp

Danske selskaper risikerer dyre rettsprosedyrer for å få tak i domenenavnene sine.
DK Hostmaster har fått søknader til 8.365 internettadresser med bokstavene æ, ø og å. I cirka 400 tilfeller bli det en budkrig etterfulgt av loddtrekning, som avgjør hvem får domenenavnet, skriver Computerworld Danmark.

Dermed risikerer firmaer med varemerkebeskyttelse å gå glipp av domener. DK Hostmaster tar ikke hensyn til varemerkebeskyttelse, og virksomheter som A. P. Møller ) Mærsk risikerer dermed at miste domenenavnet. I etterkant kan de gå til Klagenævnet for Domænenavne, og kan få tilbake domenenavnene sine etter fire måneder.

DK Hostmaster tjener millioner kroner på budkrigen. I auksjonen betaler hver part 4.000 kroner per domenenavn per gang, og etter tre innbetalinger, i alt 12.000 danske kroner, trekker DK Hostmaster lodd om hvem får domenenavnet.

- Vi har holdt pusten og ventet på å se hvor mange det var, for vi fryktet at dette ville føre til mange konflikter. Og det er utrolig irriterende at det er så mange virksomheter som får problemer med dette, når det kunne være begrenset ved å velge en annen modell for tildeling, sier advokat Hanne Bender i Bender.dk, til Børsen.

I alt har DK Hostmaster motatt 14.352 søknader til 8.365 internettadresser med æ, ø og å.