Dansk avis: Telebransjen er mafia

Den danske avisen Ekstra Bladet har startet en hets-kampanje mot mobilselskaper, som den mener yter elendig service for sine kunder.

Det er spesielt toppsjefene i selskapene Orange, Debitel og Telia som får gjennomgå.

De tre selskapene er ifølge Ekstra Bladet verstinger på forbrukerproblematikk. Avisen har trykket teledirektørenes private telefonnummer og oppfordrer leserne til å ringe dem og klage.

-- Telebransjen er rene mafia. De sender ut regninger og så er det vær så god å betale, likegyldig om det er urimelig eller ikke, uttaler Jørgen Nielsen, formann i den danske forbrukerorganisasjonen "Teleabonnementsforeningen" til Ekstra Bladet i en artikkel som sammenligner den danske mobil-bransjen med "russisk mafia".

I Ekstra Bladets leder på fredag langer redaktøren ut mot teleselskapene og anklager dem for å rekruttere flere og flere mobil-abonnenter og bevisst nedprioritere kundeservice. Hver åttende klage til et danske Forbrukerrådet dreier seg i dag om teleselskaps urimeligheter, heter det i lederen.

Temaene er ubegripelige regninger, sviktende garantier, svære gebyr og manglende svar på klager. I samme leder oppfordrer Ekstra Bladet til å pepre selskapene med henvendelser.

-- Får du ikke tak i kontorassistenten, så ring til direktøren, anbefaler redaktøren.