Dansk distributør mot Norge

Rosenmeier Electronics har tatt et forsiktig steg inn i det norske markedet. Men ambisjonene er store.

Selskapet har kommet til landet med en postboks og en norsk selger som opererer i fra Aalborg. Men distributøren er en stor aktør i Danmark med over 600 millioner danske kroner i omsetning og har planer klare for å utvide i Norge etter hvert.

 

- Vi har store ekspansjonsplaner, men i første omgang er det digitale video-produkter som vi starter opp med, sier direktør Jørn Rosenmeier til Computerworld.no.

 

- Vi har også utvidet vår kredittforsikring til også å omfatte Norge, men vi gjør ikke mye aktivt i forhold til det norske markedet ennå.

 

Høyere marginer

 

Rosenmeier venter og ser an markedet foreløpig, og vil være helt sikre på at de gjør ting riktig før de går videre. Han mener at norske distributører per i dag har høyere marginer enn danske og at dette lokker.

 

I en ekspansjon vil de ta med seg langt flere produktgrupper over, men Rosenmeier vil ikke karakterisere seg som en breddedistributør.

 

- Vi har for eksempel ikke HP og IBM. De  to utgjør jo typisk mer enn 50 prosent av våre konkurrenters omsetning, sier Rosenmeier.