Dansk IBM-topp felt av internrevisjon

IBM Danmark har sparket seks ansatte etter at en intern revisjon påviste brudd på selskapets salgsregler.
I det stille, sammen med fem andre ledende medarbeidere, har software-direktør Flemming Noes-Rasmussen i IBM Danmark tatt sin hatt og forlatt selskapet. Årsaken skal ifølge Computerworld Danmark være at interne revisorer har påvist brudd på IBMs salgsregler.

Selv opplyser 53 år gamle Noes-Rasmussen at han grunnet en gunstig pensjonsordning gikk av med førtidspensjon før sommeren. Utover dette ønsker han ikke å kommentere saken.

Computerworld Danmark skriver at oppsigelsene i IBM er nok et eksempel på hvordan amerikanske selskaper etter Enron-skandalen har skjerpet sine rutiner.

Noes-Rasmussen, og de fem andre som har fått fyken, skal ha brutt reglene for hvem som har rett til å godkjenne hva. Spesifikt skal det handle om særlig gode betingelser som er tilbydt et knippe kunder.

Administrerende direktør Lars Mikkelgaard-Jensen i IBM Danmark har ikke vært tilgjengelig for kommentar og informasjonsdirektør Anders Lund Rendtorff vil verken bekrefte eller avkrefte saken.

- Men jeg kan bekrefte at vi lever opp til den lovgivning vi skal - inklusive den amerikanske Sarbanes Oxley-lovgivningen, sier han.