Dansk virusskanner til Norge

Dansk virusskanner til Norge

Danske Virus112 tar på seg å drifte andres sikkerhetsløsninger. Nå skal selskapet satse stort i Norge.

Det danske sikkerhetsselskapet Virus112 etablerer seg med et norgeskontor i Oslo. Ifølge lederen for den norske virksomheten, Frode Lein Sørbø, har de allerede 500 kunder i Norge, blant dem Lyse og Hurtigruten.

- Det danske morselskapet har blant annet Jyllands-Posten (Mohammed-tegningene, red.), og du kan tenke deg hvor mye trafikk de har hatt den siste tiden, sier Sørbø til Computerworld.no. Også Ikea over hele verden er en kunde av selskapet.

Ruter epost-trafikk

Det som er spesielt med løsningen til Virus112 er at selskapet overtar ansvaret for epost som går inn og ut av virksomheten. Virus 112 kjøper selv tjenester fra andre leverandører, og virusskanningen skjer på bakgrunn av informasjon fra flere andre sikkerhetsselskaper.

- I løsningen vår bruker vi mellom 10 og 15 forskjellige motorer. Det betyr at vi til en hver tid har minimum 5-6 antivirusmotorer og 6 kommersielle antispam-løsninger aktivert, sier Sørbø.

I Danmark har selskapet 40 ansatte, hvor av 3 jobber mot Norge. I Oslo etablerer selskapet seg med 6-8 ansatte, ifølge Sørbø. Han vil ikke uttale seg om noen mål for omsetning, men regner med at det også er et godt markedet for produktet i Norge.

- Det er en fordel for kundene at de slipper å velge en leverandør, men kan bruke oss som har kontakt med mange. I tillegg kreves det ikke mye investeringer, det eneste som skjer er at epost-trafikken rutes gjennom våre systemer. Derfor er løsninger tilgjengelig og lønnsom for ganske små virksomheter, sier Sørbø.

Les mer om Virus112 her.