Danske økokrim gransker rikspolitiets millionavtale om Ipad

IPAD-BESVÆR: Det er ikke bare Region Sjælland som etterforskes i Atea-saken, men en rekke sentrale myndigheter under det danske justis- og forsvarsdepartementet ettersom en politimann skal ha fått private fordeler før et gedigent ipad-kjøp. (Illustrasjonsfoto: Pixabay)

Danske økokrim gransker rikspolitiets millionavtale om Ipad-er

En Ipad-avtale til 50 millioner danske kroner skal stå sentralt i etterforskningen av en topp-sjef i det danske rikspolitiet.

Ipad-er til blant annet dansk politi, den danske riksadvokaten og det danske forsvaret kan være innkjøpt som en del av et kjøp der en toppsjef i rikspolitiet har fått private fordeler som reiser og hotellopphold i luksusklassen. Dette melder Berlingske Tidende.

Dermed er det ikke bare Region Sjælland som etterforskes i Atea-saken, men en rekke sentrale myndigheter under det danske justis- og forsvarsdepartementet. Ifølge den danske avisen skal rikspolitiets medarbeider bedyre sin uskyld i saken.

Avtale på 50 millioner kroner

It-selskapet Atea er sentral i bestikkelses-saken som skal ha høyeste prioritet i Bagmandspolitiet (Danmarks svar på økokrim). Berlingske skal ha funnet en børsnotering fra Oslo Børs hvor det fremgår at Atea inngikk en avtale med en rekke myndigheter under det danske justis- og forsvarsdepartementet om kjøp av Ipad-er.

Avtalen som har en verdi på 50 millioner kroner ble inngått i februar 2014 og løper til februar 2016.

Av meldingen går det også frem at en tidligere Atea-ansatt, som inntil i går satt varetektsfengslet, hadde ansvar for avtalen. På kjøpesiden var det rikspolitiet som stod for å inngå avtalen på vegne av de 14 myndighetene under det danske justis- og forsvarsdepartementet.