Dårlige tv-er og sexy dingser

Pentagon leser Hotmailen din, salg av dårlige digitale tv-er, kule og sexy dingser, ip-telefoni og brannfarlig Playstation. Dette leste du på Computerworlds websider i 2005.

Pentagon leser Hotmailen din. Du må regne med at epost sendt fra Hotmail og Yahoo skannes av etterretningsnettverket Echelon.

Dette skrev Computerworlds papirutgave i april. Saken ble langt ut på nettet, og er årets mest leste.

Lesertallene på søk og artikler avslører i stor grad hvordan leserne tenker. Eller hva de fristes til å klikke på. Det siste året på Computerworld.no har vi hatt mange godt leste saker, og mange av dem er gode bransejsaker.

Funker ikke

Produkter som ikke fungerer vil man gjerne vite mer om. At Norge har blitt en dumpingplass for digitale flatskjerm-tv-er som ikke holder mål, var årets nest best leste sak.

Også en brannfarlig Playstation kom høyt på listen. Sony måtte be 3,3 millioner kunder bytte inn sin Playstation 2, etter at flere konsoller hadde smeltet. Også norske kunder ble berørt.

Kule dingser

Leserne er alltid sultne på nye produkter. Nokia N90 er den mest komplette 3G-telefonen testeren i Digital World har sett. Ifølge testeren er den et råskinn av en telefon, og saken kom på 3. plass i 2005.

De kuleste dingser i august 2005 fikk mange sidevisninger, samt saken om heftige dingser og sexy biler

Sex selger

Ofte viser leserlister at folk tenker på andre ting enn på jobben når de klikker seg inn på Compuetrworlds webside. Ikke rart en sak som Sex, sex, sex seiler inn på topp 20, selv om det bare en er liten notis fra Bits& Bytes-redaktørens perverse hode.

Også saker som Hardporno med Sony-lisens og Puppesurfing i bystyret ble lest mye, men kan neppe regnes som kjernesaker for Computerworld.

Dvd-Jon på farten

Jon Lech Johansen fikk mer oppmerksomhet, både gjennom intervjuet Computerworld.no hadde med han, "Må ha Windows for å hacke Apple", og hans bravader i  DVD-Jon har cracket Windows Media Player, kom høyt på listen.

Piratmodemer i UPC-nettet fikk mange til å lure hva som skjedde. Forklaringen om at det tar ti minutter å modifisere upc-modemet ble lest av enda flere.

Ellers kan du lese om Skattelister,  Drømmeboks ble Linux-mareritt, Epost verre enn hasj for IQ-en, Jakter på Java-kompetanse, eller Fra Silicon Valley til Oslo for å få dyktige nok folk.

Her er hele listen: