Data bak mål

Under fotball-VM i Tyskland kan det bli plassert databrikker i ballene. Det vil hjelpe dommerne å vurdere om ballen har passert målstreken eller ikke.

Databrikker kan bli plassert i fotballene som brukes under neste VM. Meningen er å hjelpe dommerne å vurdere om ballen har passert målstreken eller ikke.

Det er Adidas-Salomon, programvareselskapet Cairos Technologies og Fraunhofer-institutet som samarbeider om utviklingen av brikken. Dem skal monteres i fjærer inne i fotballen for å kunne absorbere all julingen en ball får av hardsparkende spillere.

Linux-basert

Senderen skal først og fremst hjelpe dommerne med å avgjøre om et mål virkelig er mål, men den kan også brukes til å bestemme om ballen havner utenfor banen eller føre statistikk over spillere, skriver svenske PC för Alla. De jobber nemlig også med brikker som skal plasseres i spillernes leggbeskyttere.

Brikken i fotballen kommuniserer med antenner som er plassert rundt banen. Antennene koblet opp med fiberoptikk til Linux-baserte datamaskiner som registrerer informasjonen.

Teknologien er under testing på fotballstadionet til Nuremberg og en turnering i Peru. Bestemmer FIFA seg for at dette er kult nok, vil teknologien bestilles til alle 12 arenaer som arrangerer kamper i Tysklands-VM neste år.