Data-jenter bygger nettverk

Åtti prosent av jentene som studerer it er bevisste eller svært bevisste på å bygge et sosialt nettverk de kan ha nytte av i jobben.
Dette framgår av en undersøkelse som ble foretatt av Kvinner og it foran organisasjonens landsseminar i Oslo like før påske.

Bedre karrieremuligheter kan være en av grunnene til av de 190 kvinnelige it-studentene som besvarte spørreundersøkelsen er opptatt av å etablere sitt eget nettverk. Undersøkelsen viser nemlig at nærmere 78 prosent tror menn enklere lykkes i it-bransjen.

Det kan derimot se ut til at it-studinene har stor tro på at de kan ta skjeen i egen hånd, og selv kan forme sin yrkeskarriere. Nærmere 40 prosent sier de ønsker å starte sin egen virksomhet, og bli selvstendig næringsdrivende. Bare 28 prosent sier et klart nei til å starte egen bedrift.

Imponerende nok tror omtrent 85 prosent at det er middels, eller større, sannsynlighet for at de vil lykkes med sine planer om å bli gründer.

Landseminaret til Kvinner og it, eller Ada-dagene som de også kalles, samlet et par hundre kvinner, og noen menn. Kvinnelige gründere og nettverksbygging var blant temaene som ble tatt opp. Statssekretær Oluf Ulseth i Nærings- og handelsdepartementet åpnet konferansen.

-- Vi fikk litt færre deltakere enn vi hadde håpet. Men stemingen var likevel helt fantastisk, sier Hege Tømmerås i Kvinner og it.