Database skal sikre mobiltelefonen

Database skal sikre mobiltelefonen

En egen database som inneholder mobiltelefoners id-numre, skal sørge for at telefonen returneres til eier hvis den blir borte.
Alle britiske mobileiere oppfordres nå til å registrere telefonen sin i databasen. Med politiet i ryggen, skal Mobile Equipment National Database ved hjelp av id-systemet, sørge for å gi mobilen finner veien tilbake til eiere som sørger over tapet av egen telefonen.

Halvparten mister

Statistikker viser at mer enn 50 prosent av ran involverer mobiltelefonen. Undersøkelser viser dessuten at mer enn halvparten av mobilbrukere har mistet telefonen sin i løpet av de siste tre årene.

Krimansvarlig Adam Lindsey i National Mobile Phone Crome Unit, informerer om at tilbudet foreløpig promoteres blant innbyggere i London.

Rundt 80 prosent av voksne i storbritannia eier eller bruker regelmessig mobiltelefon, viser Office of National Statistics. Bruken er enda høyere hos unge mellom 15 og 34.

I gjennomsnitt blir mer enn 10.000 telefoner mistet eller stjålet hver måned. På transportmidler i form av buss, tog og t-bane finner man mer enn 600 telefoner i måneden.

Noterer postkoden

--Vi oppfordret nylig mobileiere til å bruke en UV-penn til å skrive postkoden sin på telefonen, forteller Lindsey.

Etter at tyver har brukt sin egen uv-penn til å rable over postkoder de har funnet skrevet på mobiltelefoner, har imidlertid virkemiddelet ikke vært fullt så effektivt.

De som vil bruke databasen bør registrere IMEI- eller utstyrsnummer på mobilen sin, oppfordrer Lindsay.

Det er bare politiet som har tilgang til databasen. Blant andre som må søke over email når de vil returnere mobiltelefoner til rette eiere, er organisasjonen Transport for London.

Grunder av Retrofone, Olly Tegg, sier han startet tjenesten fordi mange ikke gidder betale masse penger for å erstatte dyre mobiltelefoner som er gått tapt.