Datakjeden kjøpes opp

Datakjeden kjøpes opp

Nettbutikken Amentio kjøper opp Datakjeden

Første juli signerte styret i Datakjeden avtale med nyetablerte Amentio Holding om salg av virksomheten.

Amentio og Datakjeden representerer til sammen over 520 millioner i omsetning. Konsolidering og ønske om vekst og volum er drivkreftene. Ambisjonene er å utvide antall butikker både på web og vanlig butikk, ikke bare i Norge men i hele Norden.

- Etableringen drives fram av situasjonen i bransjen i de siste 12-14 månedene. Konsolidering må til, og vi har også fått inn svært aktive eiere med store ambisjoner om å utvikle selskapet, forteller Vegard Waldal i oppkjøpte Datakjeden.

Målet for veksten, som Waldal gjerne innrømmer er hårete, er en milliard i omsetning i 2012. Han viser til erfaringer fra USA, hvor kombinasjonen web-butikk og vanlige butikker er en gylden kombinasjon.

Det nye selskapet får over 140 ansatte. Lederkabalen er ennå ikke lagt ferdig, men Vegard Waldal vil fortsette i en rolle som ansvarlig for relasjonene til leverandørene, og med produktutvikling.

Samling i Trøndelag

Hos Amentio er det god stemning:

- Vi har undersøkt mulighetene for å etablere en vanlig butikk, enten ved oppkjøp eller på egen hånd. Og vi ble til slutt enig med Datakjeden, forteller daglig leder Are Sørum Langås i Amentio.

De er også enige om å ikke fortelle hva oppkjøpet koster.

Nyetablerte Amtentio Holding er formell oppkjøper. Bak dette selskapet står investorene Ivar Koteng, Terje Haugan og Petter Northug. Langås forteller at utgangspunktet var sponsoravtalen Amentio har hatt med Petter Northug. Terje Haugan var en av de andre sponsorene til Northug, og de fikk med seg Ivar Koteng, kjent eiendomsinvestor fra Trondheim på laget.

- I første omgang skal vi få på plass organisasjonen i Norge, og ta ut det beste fra kulturene i begge selskap. Deretter blir det å utvikle markedet, og der er det svært aktuelt å starte en eller to butikker i Stockholm, sier Langås.

Bakgrunnen for at Sverige står for tur, er at Amentio allerede er etablert med en web-butikk i Sverige.

Langås bekrefter også målet om en milliard kroner som omsetningsmål:

- Dette har ligget der lenge som et mål, og i dag er kommet over halveis, sier han fornøyd.