- Datakriminalitet en reell trussel

- Datakriminalitet en reell trussel

- Datakriminalitet er en reell trussel mot norske foretak, mener Norgessjef i Eurosecure, Lasse Maugesten. Han frykter konsekvensene av dårlig informasjonssikkerhet.

Denne høsten har gitt en rekke eksempler på hvilke utfordringer it-verden står overfor. Regjeringsapparatet og Nobelinstituttet er to eksempler på angrep hvor sikkerheten har blitt satt på prøve.

Samtidig påvirkes også trusselbildet for den vanlige bruker. Hacking av Facebook over åpne, trådløse nettverk er ett eksempel. Overføring av fiendtlig og skadelig kode via minnepinner, epost og andre sosiale nettjenester er andre eksempler på hvor hvermansen risikerer å bli rammet i det daglige arbeidet.

Så lenge det finnes muligheter for kriminelle til å utnytte mer eller mindre åpne sikkerhetshull, er det lite som tyder på at denne utviklingen vil stoppe.

- Endringene vi den siste tiden har sett av trusler og farer innen it- og informasjonssikkerhet er en utvikling privat- og bedriftsbrukere av pc-er og Mac-er ikke kan stå på sidelinjen og passivt se rase forbi. De er nødt til å komme aktivt på banen - og hele tiden holde seg ett lite, men svært viktig steg foran trusselen, sier Lasse Maugesten, Norgessjef i Eurosecure.

- Den store Mørketallsundersøkelsen som Næringslivets Sikkerhetsråd har utført viser at datakriminalitet er en reell trussel mot norske foretak. Der rapporterer én av tre av de spurte organisasjonene om å ha opplevd en eller annen form for brist på informasjonssikkerheten i form av hackerangrep. Skadeomfanget og kostnadene ved dårlig informasjonssikkerhet er med andre ord potensielt svært store, fortsetter Maugesten.